Maar al te vaak is men zich niet bewust dat een geschikt beveiligingssysteem uiterst doorslaggevend is. Lees hieronder veelgehoorde uitspraken met onze toelichting erop.
1. ’Bij ons wordt niet ingebroken’
De meeste inbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers; zij zijn met weinig gereedschap op pad, willen snel binnen zijn en ongestoord werken. Hierdoor zullen zij huizen met honden, rolluiken en/of goed hang- en sluitwerk, maar ook huizen met een alarmsysteem bij voorkeur mijden.
Tegenwoordig is in vrijwel elk huis wel iets van waarde voor een inbreker te vinden, zoals geld of cheques. Voor het slachtoffer is de waarde van de verdwenen goederen meestal veel minder belangrijk dan de emotionele schade. Vreemden hebben door uw huis gelopen, gesnuffeld in uw kasten en dierbare herinneringen meegenomen.
2. ‘Onze hond bewaakt het huis’
Honden schrikken inbrekers af, maar;
- Veel inbraken worden gepleegd tijdens vakanties, wanneer ook uw hond er niet is;
- Wie bewaakt het huis als u uw hond uitlaat of aan het trainen bent?
- Let ook op: als u afgelegen woont, kunnen de buren het blaffen niet altijd horen.
3. ’We beschikken over goede sloten’
Goede sloten zijn van essentieel belang. Het doel van een alarmsysteem is juist het voorkomen van een inbraak. Wanneer er toch wordt ingebroken, dan is het belangrijk dat de binnensirene de inbreker zo snel mogelijk verjaagt.
De politie, bewakingsdienst en andere gewaarschuwden, hoeven alleen maar in actie te komen om het object te inspecteren en eventuele inbraakschade te herstellen. Dit voorkomt dat de dader enige tijd later terugkomt. Vrijwel overal reageert de politie op een inbraakmelding. Wilt u echter zekerheid, dan is het raadzaam een contract af te sluiten met een particuliere alarmopvolging dienst. Onze medewerkers helpen u graag verder.
4. ’Ik kan geen codes onthouden’
Wij hechten veel waarde aan eenvoudige bedieningen van systemen met een duidelijk LCD-scherm. Bovendien mag u zelf uw code bepalen, die u goed onthoudt. Gebruik bijvoorbeeld uw postcode, telefoonnummer, pincode, datum of een ander makkelijk te onthouden getal. Als alternatief hebben wij ook systemen met een sleutelbediening of een toegang “Tag” in ons ruime assortiment. Echter zijn codesloten altijd veiliger dan sleutels.
5. ‘Een alarm gaat vaak vals af’
Het voorkomen van vals alarm is één van de belangrijkste punten bij het ontwerp van een alarmsysteem. Maar desondanks zijn de meeste alarmen vals en dat is ook heel logisch. In een pand, vooral bij woonhuizen, wordt sporadisch ingebroken, dus zal er ook maar hoogst zelden een echt alarm voorkomen.
Ons streven is om het aantal valse meldingen bij u zo laag mogelijk te houden. Op dit moment haalt Next Security voor woonhuizen een gemiddelde van één keer in de twee jaar. De meeste meldingen worden veroorzaakt door gebruikersfouten.
6. ‘Wat is de meerwaarde van een slot, rolluik en kluis?’
Indien u in een woonwijk woont, zijn sloten en rolluiken uiterst effectief. Het bemoeilijkt de toegang tot uw huis voor een inbreker. De inbreker zal dan eerder een andere nabijgelegen woning proberen.
Een kluis zorgt voor een aanzienlijke vertraging bij het verzamelen van de buit. Is uw huis echter niet beveiligd, dan kan de inbreker meer tijd nemen om de kluis op te breken. Is uw huis wel elektronisch beveiligd, dan heeft de inbreker vaak te weinig tijd om de kluis op te breken.
7. ‘Het is veel te duur’
Een alarmsysteem kost geld, maar in ruil daarvoor ontvangt u een gerust en veilig gevoel. U kunt van huis gaan, zonder u zorgen te maken of er tijdens uw afwezigheid misschien ingebroken wordt. Graag onbezorgd op vakantie of een dagje weg? Next Security maakt het u mogelijk om nog meer te genieten van uw vakanties. Daarnaast gaat een goed alarmsysteem ruim tien jaar mee. Heeft u een eigen huis? Dan mag u ervan uitgaan dat een goed alarmsysteem meerwaarde geeft aan uw huis.
8. Wanneer moet ik een gebruiksvergunning hebben?
Niet ieder bedrijf of instelling is vergunningsplichtig. Alleen indien u aan een van de volgende criteria voldoet, hebt u een vergunning nodig. Houd wel in de gaten dat onder ‘bedrijf’ ook horecagelegenheden, scholen, instellingen vallen. Bij de criteria spreekt Next Security dan ook over bouwwerken.
• Bouwwerk waarin meer dan 50 personen gelijktijdig aanwezig kunnen zijn.
• Bouwwerk waarin bedrijfsmatig stoffen zijn opgeslagen die als brandbaar of brandbevorderend zijn omschreven, of die bij brand gevaar opleveren.
• Bouwwerk waar aan 5 of meer personen bedrijfsmatig of in het kader van verzorging nachtverblijf wordt verschaft.
• Bouwwerk waarin aan meer dan 10 kinderen jonger dan 12 jaar, of aan meer dan 10 geestelijk gehandicapten dagverblijf wordt verschaft.